onsdag 6. juni 2012

Janne og hans kompiser, 8 stk i alt.


Janne og hans kompiser, 8 stk i alt. Vi blir å legge ute en runde med reise/dagbok skildringer fra deres reise og opplevelse her på Sørøya gjestestue.
Reise skildringen er skrevet av Janne.

Dag 1 Söndag
Enl. väderprognoserna skulle söndagen bjuda på bäst väder i veckan, så vi beslöt oss för att gå mot Vesteråsa(ca 15nm från Gestestua) . Mest för att få fiska av oss med bra sej och torksfiske.

Halvvägs ut stannade vi till på ett par grund men med dåligt resultat. Väl ute på Vesteråsa la vi mycket tid på mittenpartier med fåror och ojämnheter i bottenpartiet, det står ju som känt till en hel del kveite här ute också och de brukar gilla just dessa områden. Dock med dåligt resultat, lite små torks var all som bjöds. Vi jobbade oss ut mot djupravinerna mot Nordvästra sidan av Vesteråsa, hör har vi haft mycket bra fiske tidigare år. Med dåligt resultat med undantag för en huggperiod med storvuxen sej. Killarna satt på några upphängare och då vart det fart i båten.  Roligt att sejen börjat gått in, det brukar bli lite mer fart i vattnet då.

Dag 2 Måndag
Kamöysundet!
Idag gick vi mot Kamöysundet. Hårda vindar och stark ström gjorde fisket lite bökigt men vi höll ut och fick två Kveite som belöning 100 och 110cm (ca 11 resp 16kg). Pb För en av killarna som just nu jämrar sig över ont i rygg och bicepts.:) (Han har nu fått veta att en kvetie på 10-20kg bjuder på ett helt annat motstånd än något annat i dessa nordliga vatten.) Vi tappade även några känningar, bla.  bjöds vi på en rejälrusning som tyvärr slutade i linhaveri mitt i tafsen. Tråkig men det kommer flera. Samtliga hugg kom på ca 35-50 m, trotts att mycket av fisket bedrevs på grundare områden. Mest aktivitet var mitt under Flod påväg mott ebb, då tidvattnet var som starkast. Sen dog det av.  Höggen och 100 cm tog på Mieko tail och 110 cm tog på Mieko shad, den nya med mörk/bruna/röd färg.
Under tisdagen planerar vi att sova ut och åter gå till Kamöysundet under em/kväll.
En av killanra bjöd på Thailänskinspirerad kvetie carpacio i cocos mjölk, mycket intressant och bör testas, nedan kommer det enkla receptet:
Skär tunna skivor av kvetie
Lägg i Lime och citron saft i ca 40min. Limen och citronen genomsyrar köttet som kuagulerar och ger karaktären som om den vore kokt. Blanda i cocos mjölk och koriander. Skär ner MÅTLLIGT med chili.
Ät rakt av gärna till en bit bröd. Passar bra till förrätt eller kvällsvikning.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar